Kassaplanet

KASSAPLANET BOUWDE EEN MOOIE TOEKOMST UIT MET SLIMME MARKETING

DE UITDAGING

KassaPlanet biedt geïntegreerde kassasystemen voor horeca en retail aan. Vroeger rekenden ze uitsluitend op hun bestaande klanten en mond-tot-mondreclame. Op dat moment was KassaPlanet helemaal weggezakt in de zoekmachineresultaten en was er online weinig toekomst. Samen met Ontwerpia is KassaPlanet erin geslaagd het tij te keren. Ontwerpia maakte voor hen een volledig nieuwe website, met focus op klantenervaring. We stippelden bovendien een online-marketingtraject uit, dat we concreet uitbouwden tot meetbare resultaten.

DE AANPAK

Toen we in contact kwamen met KassaPlanet, waren we ervan overtuigd dat we een positief resultaat konden verkrijgen. Ook KassaPlanet zelf was na een inleidend gesprek helemaal overtuigd van de impact die online marketing heeft op een bedrijf. We begonnen met het ontwerpen van een nieuwe website met CMS. Die was gefocust op de klant en zijn probleem, en minder op de aangeboden producten en kassa’s. Om opnieuw bovenaan te ranken, analyseerden we ook de concurrentie. Met onze gerichte SEO-strategie zetten we in op competitieve zoekwoorden voor de beste resultaten.

DE OPLOSSING

De website die we ontwierpen voor KassaPlanet, is er eentje met veel aandacht voor SEO en werving van nieuwe leads. Die leads downloadden dan weer de door ons ontworpen brochure en werden zo met behulp van e-mailmarketingautomatisatie warm gemaakt voor een offerte. Ook werkten we relevante content met meerwaarde uit rond interessante zoekwoorden, zoals bijvoorbeeld ‘witte kassa’.

HET RESULTAAT

De nieuwe website vond zijn plekje in de zoekmachineranking en steeg in korte tijd tot zelfs helemaal bovenaan voor relevante zoekwoorden zoals een top-3 positie voor het zoekwoord ‘kassasysteem’.

 

“Ontwerpia nam ons helemaal mee in het verhaal van inbound marketing”

Katrien Geleleens
Marketing Manager

Groei van
organische bezoekers

125%

Groei van totaal
aantal bezoekers

170%

Stijging gemiddelde
plaats in Google

50%

Laat ons uw online marketing op de korrel nemen. Dat is leerzaam, levert u nieuwe inzichten op en draagt zichtbaar bij aan uw bedrijfsdoelstellingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.