Sibomat woningbouw

SIBOMAT GING VOOR EEN DIGITALE TRANSFORMATIE EN 80% MEER WEBSITEBEZOEKERS

DE UITDAGING

Sibomat is een houtskeletbouwfirma met meer dan dertig jaar ervaring op zak. Het bedrijf pootte intussen al meer dan 7.000 woningen neer, verspreid over heel België. In oktober 2015 lanceerde Sibomat een nieuwe huisstijl, die werd voorgesteld met een nieuwe website. Tot op dat moment was online marketing nog grotendeels onontgonnen terrein. Sibomat koos Ontwerpia als partner om de implementatie en het transformatieproces van de nieuwe website in goede banen te leiden en de online marketing uit te bouwen.

DE AANPAK

Onze aanpak bestaat allereerst uit een goed gesprek. Zo formuleren we welke noden er zijn en wat al bestaat en wat nog ontbreekt in de bestaande strategie. Hoe gaan we te werk? In freelance opdracht trok Ontwerpia de realisatie en implementatie van de website. Dat doen we uiteraard steeds met onze kennis van online marketing in het achterhoofd. Zo stippelden we een traject uit om de overgang van de oude naar de nieuwe website te begeleiden, op te volgen en te controleren. Na de lancering van de nieuwe website schakelden we de online marketing in een hogere versnelling, van ontwikkeling tot uitvoering.

DE OPLOSSING

Bij het lanceren van de website creëerden we een 301-redirect-plan: zo komt het verkeer via de oude url’s op de nieuwe website terecht. Vervolgens bouwden we Google AdWords Search-campagnes uit. Daarbij ontwierpen we e-mailtemplates en nieuwsbrieven. Ook pasten we content-marketing toe, van ideeën bedenken tot uitwerken van blogs, infographics en klantenverhalen. We hanteerden on-page SEO en voerden een technische SEO-audit toe. Sibomat kan bovendien eenvoudig zijn websitebezoekersstatistieken opvolgen, dankzij onze gedetailleerde tracking. Ontwerpia meet de diverse macro- en microdoelstellingen of conversies, die we dan gieten in op maat gemaakte dashboards. Ook bouwde Ontwerpia de sociale media en Facebookpagina van Sibomat mee uit.

HET RESULTAAT

Ontwerpia voerde voor Sibomat een complete opstart uit, met volledige ondersteuning en uitbouw van een slimme online-marketingcampagne. Met resultaat!

Toename websitebezoekers

+80%

Groei van aantal Facebook volgers

+300%

Stijging gerealiseerde doelwaarde

+62%

Laat ons uw online marketing op de korrel nemen. Dat is leerzaam, levert u nieuwe inzichten op en draagt zichtbaar bij aan uw bedrijfsdoelstellingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.