Als marketingmanager staat u voor heel wat uitdagingen. Zo kunt u niet meer om digitale marketing heen en het medialandschap en het consumentengedrag veranderen razendsnel.

Communicatiekanalen komen en gaan, er duiken nieuwe concurrenten op en ook het media- en internetgebruik van uw klanten is ingrijpend gewijzigd. Het is al lang geen overbodige luxe meer om als bedrijf actief aanwezig te zijn op internet en op de verschillende sociale media.

Soms lijkt het erop dat wanneer u de juiste tool aankoopt, de rest dan wel vanzelf zal gaan.

Uit ervaring weten we dat het kiezen van de juiste tool natuurlijk niet het enige is wat u moet doen voor het succesvol inzetten van digitale marketing.

paid owned earned media

Wilt u succesvol zijn met digitale marketing? Wees dan voorbereid op deze vijf belangrijke uitdagingen.

5 belangrijke digitale marketinguitdagingen voor managers.

1. Het genereren van voldoende leads en bezoekers naar uw website.

Om te groeien als bedrijf, heeft u nood aan een constante instroom van leads of potentiële klanten om de concurrentie te slim af te zijn. Het hebben van een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website is alvast een stap in de goeie richting om zelf leads te verzamelen.

Wilt u ook beter presteren met een resultaatgerichte website waar uw bezoekers wel pap van lusten? Ontwerpia biedt u talloze oplossingen op maat van uw project!

2. Meer organische websitebezoekers dankzij hogere zoekmachine rankings.

Search Engine Optimization (ook wel zoekmachineoptimalisatie of SEO genoemd) omvat alle activiteiten die nodig zijn om uw met uw website hogere plaatsen te bereiken in de natuurlijke of organische zoekmachineresultaten.

De bedoeling is dat uw bedrijf op de eerste pagina staat als een potentiële klant zoekt naar uw producten of diensten. SEO is een belangrijk onderdeel van een degelijk online marketingplan van elk bedrijf.

Bent u klaar om te scoren op Google? SEO is echt ons ding! Ontwerpia heeft de kennis en ervaring in huis om ervoor te zorgen dat uw website voldoet aan de strengste SEO-criteria.

3. Marketing en verkoop beter op elkaar afstemmen.

Marketing en verkoop werken beter samen als een team. Denk in termen van SMARKETING ofwel slimme marketing om uw verkoopsinspanningen beter te ondersteunen.

Marketing automation is een goed voorbeeld. Dat is het inzetten van technologie om bepaalde marketing-en salestaken en -processen te automatiseren. Een voorbeeld van zo’n proces is klanten de inhoud van hun verlaten webwinkelmandje e-mailen wanneer zij hun bestelling op uw website niet hebben afgemaakt.

Nog niet vertrouwd met de vele mogelijkheden van marketing automatisatie? Onze digitale marketingadviseurs helpen u graag op weg!

4. Uw marketingteam is onderbemand of u mist de juiste expertise.

Succesvolle digitale marketing vereist een grondige kennis van het online (marketing-) landschap. U heeft dus specialisten met een brede interesse nodig, met een visie op het gebruik van technologie en frisse ideëen over de mogelijkheden van data om uw digitale uitdagingen mee te helpen ondersteunen!

Beschikt u binnen uw team nog niet over de nodige digitale marketingskills om uw marketingstrategie uit te bouwen?

Bij Ontwerpia bieden we u  een complete digitale marketingondersteuning. Alsof u de ervaring en kennis van een compleet (digitaal) marketingteam in dienst heeft voor de prijs van één!

5. Het aantonen van de ROI van uw (online) marketinginspanningen.

De laatste jaren zijn er heel wat nieuwe analyse- en rapporteringsmodellen bijgekomen. U moet voldoende kennis hebben van deze tools om de data in de juiste context te plaatsen en over te brengen in een rapport naar uw CEO bijvoorbeeld.

Komt bovenstaande u bekend voor en vormt het een probleem?

Bij Ontwerpia zijn we bedreven in het gebruik van diverse rapporteringstools (Google Data Studio, Cyfe, Klipfolio…) en kunnen we u helpen bij het verzamelen, interpreteren en vertalen van big data en rapporten genereren.

Klaar voor deze uitdagingen?

Staat u al te popelen om deze uitdagingen om te zetten in concrete acties? Neem dan vandaag nog contact op met ons! Onze digitale marketingadviseurs staan voor u klaar!

Digitale Marketing is de toekomst.
Is uw organisatie er klaar voor ?

Zet deze uitdagingen om in kansen voor uw business

Ga voor een beter resultaat

Meer weten? Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Over de auteur(s)

Bert is inbound marketing vormgever bij Ontwerpia. Hij adviseert en ontwikkelt digitale marketing voor bedrijven en organisaties. Contacteer hem via twitter @BertSchouppe of LinkedIn